Kela-kyydit

Taksi Markus Vuorinen kuuluu Kelan palveluntuottajiin

Tampereen Aluetaksi Oy (Taksi Tampere) välittää Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Kelan suorakorvaukseen kuuluvat taksitilaukset.

Vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön on oikeus yksin matkustavalla alle 16-vuotiaalla lapsella tai vaikeasti sairaalla lapsella.

Kyydissämme kulkee vakiotaksiasiakkaita, niin aikuisia, kuin lapsia päivittäin fysio- ja toimintaterapiaan, sekä muihin terveydenhuollon palveluihin.

Nuoret asiakkaat noudamme sovittuna aikana turvallisesti koulusta, päivähoidosta tai kotoa, ja kuljetamme takaisin sovittuun paikkaan.

Vakiotaksiasiakkuus voidaan myöntää 16-vuotta täyttäneille silloin, kun terveydenhuolto on antanut pitkäaikaisen todistuksen oikeudesta taksin käyttöön (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Lisäksi oikeus vakiotaksiin voidaan myöntää yksilöllisen harkinnan perusteella. Siihen vaikuttaa terveydentila ja avun tarve kuljetuksen aikana.

Kun haluat selvittää, voitko käyttää vakiotaksia, soita Kelan palvelunumeroon 020 692 204. Yksilökohtaisen harkinnan jälkeen Kela lähettää sinulle kirjeen, jossa kerrotaan, voitko käyttää vakiotaksia eli oletko saanut vakiotaksiasiakkuuden.

Vaikka sinulla on lupa käyttää vakiotaksia, huomioithan että kyytiin voidaan ottaa muita samaan suuntaan matkustavia asiakkaita. Kela voi perustellusta syystä myöntää asiakkaalle yksinkulkuoikeuden. Alle 16-vuotiaan yksin matkustavan lapsen ja vaikeasti sairaan lapsen kuljetukseen ei oteta muita asiakkaita, ellei huoltaja anna siihen erikseen lupaa.

Vakiotaksiasiakkuus on yleensä voimassa toistaiseksi.

Kun olet saanut vakiotaksiasiakkuuden, ole yhteydessä meihin, niin saat oman vakiotaksin käyttöösi. Tutun kuljettajan saat aina tarvittaessa kiinni puhelimella, ja vakiotaksisi hoitaa kyytiesi tilaukset puolestasi.